Değerli Erzincan Üniversitesi Ailesi,

Temelleri, 1976’da Erzincan Meslek Yüksekokulu ve Erzincan Eğitim Yüksekokulu ile atılan Erzincan Üniversitesi 01.03.2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuştur. Dolayısıyla 40 yıllık bir yükseköğretim geçmişi ve tecrübesi olan üniversitemiz, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde kuruluşunun 10. yılını tamamlayacaktır.

Onuncu yılında Üniversitemiz 9 fakülte, 3 enstitü, 5 Yüksekokul 11 Meslek Yüksekokulunda 22.000 öğrenci 850 öğretim elemanı ve 400 civarında idari personeli ile ülkemizin en gözde eğitim kurumlarından biri durumuna gelmiştir. Bunun yanında Türkiye ve dünyada yapılan sıralamalarda Erzincan Üniversitesi dünya üniversiteleri arasında ideal bir yere ulaşmıştır. Kabul etmemiz gerekir ki bu dikkat çekici başarı ve gelinen nokta, belli kurallara saygı göstermenin yanında, akademik ve idari personelimizin özverili çalışmalarının bir ürünüdür.

Her şeyden önce, üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen kurum ve kuruluşların personellerine, çeşitli görevlerde hizmet veren üniversitemiz çalışanlarına, akademik ve idari yol arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Yine bugün aramızda olmayan ancak geçmiş dönemlerde Erzincan üniversitesine büyük emekleri olan herkesi saygı ve rahmetle anıyorum.

Hâlihazırda hizmet vermekte olan bu değerli kadronun gelecek on yıllarda Erzincan üniversitesini çok daha iyi yerlere taşıyacağına olan inancımı paylaşmak istiyorum.

Üniversitemizin onuncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla Eylül 2015 ten başlayarak yaklaşık bir yıl boyunca Onuncu Yıl Etkinlikleri kapsamında akademik ve bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif alanda çeşitli faaliyetler planlanmış ve önemli bir kısmının takvimi belirlenmiştir.  Düzenleme kurulunun belirlediği etkinlikler yanında, üniversitemizin bütün birimlerinin ve öğrenci kulüplerinin de görüşleri alınmıştır. Yıl içerisinde planlanan etkinliklerde çeşitli düzenlemeler yapılabilecektir.

Kısa süre içerisinde fiziki mekânları yanında akademik ve idari bakımdan da büyük aşamalar kateden üniversitemizin kuruluşunun onuncu yılını kutlayacağımız 2015-2016 eğitim öğretim döneminin başarılar getirmesini diliyor, hepinize sağlıklı ve mutlu nice on yıllar temenni ediyorum.

Prof. Dr. İlyas ÇAPOĞLU